09.10.2019

İTÜ GVO'da İlk Ders Zili Çaldı

İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının kuruluşunun 20. yıl dönümünde, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zili bugün tüm kampüslerimizde çaldı.

İTÜ GVO'da İlk Ders Zili Çaldı

YK BAŞKANIMIZ EURASIA BLOCKCHAIN SUMMIT'TE, "BLOCKCHAIN VE EĞİTİM" HAKKINDA KONUŞTU

Eurasia Blockchain Summit'te "Genç Nesillerin Blockchain (Blokzincir) Eğitimine Teşvik Edilmesi" konulu panelde konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız, Telekomünikasyon İnternet ve Bilgi Teknolojileri Derneği (TEDER) Başkanı Serhat Özeren, blockchain eğitiminin teknolojik geleceğe atılacak en önemli adımlardan biri olduğunu ifade etti.

Blokzincir teknolojisinde yarışı önde götürüp avantajlarından yaralanmak için eğitimin önemine vurgu yapan YK Başkanımız, TEDER Başkanı Özeren, "Blockchain eğitimi ile öğrenciler, geniş bir bilgi birikimine sahip, özgür düşünen, açık fikirli yetişkinlere dönüşeceklerdir" dedi.

Blockchain eğitiminin öğrencilere sağlayacağı faydalardan bahseden YK Başkanımız Serhat Özeren şunları söyledi:

• Blockchain teknolojisi, öğrencinin yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmeye teşvik eder.
  • Öğrenciler blockchain eğitimleri sayesinde güçlü bir teknolojik alt yapıyla mezun olurlar.

Bilgi ekonomisi ve blockchain

Özeren, ‘bugün blockchain var yarın başka bir teknoloji olur’ diyerek asıl meselenin tüketen değil de üreten tarafta olmak gerektiğini vurguladı.

“Bugün blockchain yarın başka kavram bizim dünyayla entegre olmamız için online şekilde kendi içimizde hazmederek  çocuklarımıza iletebilmek ve bu teknolojinin de ötesindeki gelişmeleri anlatabilmek için bu omurgayı kurabilmemiz gerekiyor. Ülke olarak bilgi ekonomisinden başka çözümümüz yok. Bunu bilişimle aynı düşünmeyelim. Bir ülkenin bağımsızlığı bu teknolojileri kullanarak eğitim sistemine entegre etmekten geçer. Yapmazsanız bunları takip eden taraf olursunuz ve bağımsızlığınız sıkıntı altında demektir.”

Sonuç olarak, ne kadar eğitimli insan varsa, bu teknolojiye o kadar fazla sahip olacağız. Bu aynı zamanda gençler için daha fazla işi güvence altına alacaktır diyen Özeren, "Bir ülkenin bağımsızlığı bu teknolojileri kullanmaktan ve eğitim sistemine adapte etmekten geçer" dedi.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat