23.12.2019

Prof. Dr. Acar Baltaş'tan "Aşırı Ebeveynlik" Semineri

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları velilerine yönelik olarak yıl boyunca farklı konularda gerçekleştireceğimiz seminerlere konuşmacı olarak katılacak olan Psikolog, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Acar Baltaş velilerimiz ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Prof. Dr. Acar Baltaş'tan

İTÜ GVO Maslak Kampüsümüzde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde velilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen "Aşırı Ebeveynlik" konulu seminerde konuşan Prof. Dr. Acar Baltaş önemli uyarılarda bulundu.

Acar Baltaş'ın konuşmasının satır başları şöyle:

İyi anne baba olmak için, çocuğunuza hayatla mücadele edecek beceriler kazandırabilmek için süper anne baba olmaya, ve çocuğun her ihtiyacı olduğu anda yanında bulunmaya ihtiyaç yok. Bunun için çocukları fazla korumamak, fazla müdahalede bulunmamak ve ellerini bırakmak yeterli.

Bir hayatın içinde başarısızlık, acı, üzüntü, zorluk, hayal kırıklığı, engellenme yoksa o hayatın boş bir hayat olduğuna inanıyorum.

Hikâyesi olmayan hayatın mutlu ve doyumlu bir hayat olamadığını klinik yaptığım yıllarda da gözlemiştim. Sahip oldukları kendilerine sunulan insanlar hem sahip olduklarının kıymetini bilmiyor hem de nedeni belli olmaksızın daha fazlasını hak ettiklerine inanıyorlar. Bunun sonucunda mutsuz oluyor ve mutsuz ediyorlar.

Tüm ihtiyaçları istediği anda veya hatta istemeden karşılanan çocuklar yaşamla mücadele edemiyor, sağlıklı beraberlikler yürütemiyor, kendi çocuklarının taleplerine sabırsız oluyor ve insan değeri bilen iyi yönetici veya iyi patron olamıyorlar.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat