2019-2020 AKADEMİK YILI ÜCRETSİZ OKUMA UYGULAMALARI HAKKINDA

2019-2020 Akademik Yılı Ücretsiz Okuma Uygulamaları Hakkında

Milli Eğitim Bakanlığı Ücretsiz Okuma başvuruları; gerekli şartları taşıyan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencileri tarafından kullanılır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ücretsiz Okuma Hakkı

İTU Geliştirme Vakfı Özel Dr. Sedat Üründül Anaokulu’nda her yeni eğitim öğretim yılında T.C.  Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin ücretsiz veya burslu okutulacak öğrencilerle ilgili esaslarına göre öğrencilere ücretsiz okuma hakkı sağlanır. Bu olanaklardan yararlanacak öğrenci miktarı; kurumdaki öğrenci sayısının % 3’üdür.

Başvuruların 12.04.2019 Cuma gününe kadar başvuru formu ve gerekli belgeleri ile birlikte okul yönetimine iletilmesi gerekmektedir.

Okulun belirtilen kayıt takvimi süresi içinde kayıt işlemlerinin tamamlanmaması halinde, mevcut öğrencilerin burs başvuruları değerlendirmeye alınmaz.

5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 13. Maddesi

M.E.B. Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 6. Bölümü