23.12.2019

Yeni Yıl Panayırımız Otizmli Çocuklar İçin Kuruldu

Yeni Yıl Panayırımız Otizmli Çocuklar İçin Kuruldu

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Dr. Natuk Birkan İlkokulu, Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Psikiyatr Dr. Yankı Yazgan’ın veli semineriyle, sevilen şarkıcı Merve Özbey’in ise mini bir konser ile destek verdiği panayırdan elde edilen gelirin tamamı Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Sınıfı Donatma Projesine bağışlandı.

İTÜ GVO Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu Yeni Yıl Panayırı

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO) Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu, Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından sosyal sorumluluk bilinciyle geleneksel olarak gerçekleştirilen “Yeni Yıl Panayırı” 21 Aralık 2019 Cumartesi günü “Bu Panayırda Otizmli Çocuklarımızın Güneşi Olmak İster Misiniz?” mottosuyla otizimli çocuklar için kuruldu. Tüm gün süren panayırda çocuklar kendileri için hazırlanan oyun parkurlarında gönüllerince eğlenirken, yetişkinler ise kurulan stantlardan alışveriş yaparak keyifli vakit geçirmenin yanı sıra otizmli çocukların eğitimlerine ve onlar için yürütülen projelere destek oldu.

Özeren: “Spor, sanat, bilim ve sosyal sorumluluk eğitimin bir parçası değil bütünüdür."
Çocuklara erken yaştan itibaren sosyal sorumluluk bilincinin kazandırılmasının önemine değinen İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, “Spor, sanat, bilim ve sosyal sorumluluk eğitimin bir parçası değil bütünüdür. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak eğitim anlayışımızı bilinç ve sorumlulukla sürdürüyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerimize ömür boyu sürecek toplumsal farkındalık bilinci kazandırmaya gayret ediyoruz” dedi.

İTÜ GVO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren şunları söyledi: "Yıl boyunca okullarımızda gerçekleştirdiğimiz farklı sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerimizin bireysel ve toplumsal farklılıklara saygı duymayı, maddi ve manevi olanakları verimli kullanmayı, empati kurmayı öğrenmiş; inisiyatif alabilen, ekip çalışmasını bilen, zaman yönetimi ve organizasyon yapabilen bireyler olarak okulumuzdan mezun olsunlar istiyoruz."

Yazgan: "Otizm konusunda kimse yalnız bırakılmamalı"
Uzmanlık alanları çocuk/genç ve yetişkin psikiyatrisi olan Prof. Dr. Yankı Yazgan da İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından gerçekleştirilen otizmli çocuklar yararına yapılan projeye destek veren isimler arasındaydı.

"Yankı Yazgan ile otizm üzerine" konulu bir seminer gerçekleştiren Yazgan, "Otizm konusunda toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. Bu etkinlikte okul, aileler, öğrenciler bir araya gelmiş ve bir işbirliği ile otizmli çocukların eğitimi için fayda sağlama gayretinde. Bu önemli bir adım. Çünkü otizm karşısında kimse yalnız bırakılmamalı" dedi.

Merve Özbey sevilen şarkılarını otizmli çocuklar için seslendirdi.
Kısa süre önce talihsiz bir kaza geçiren pop müziğin sevilen ismi Merve Özbey de panayırımıza katılarak sevilen şarkılarını seslendirdiği mini bir konserde öğrenci ve velilerimiz ile bir araya geldi.

Aynı zamanda İTÜ Konservatuvar mezunu Merve Özbey konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak şunları dile getirdi: "İTÜ ülkemizin en kıymetli, köklü eğitim kurumlarından birisi. 246 yıllık tarihi ile güçlü bir ekol. Elbette her mezunu gibi ben de İTÜ'lü olduğum için onur duyuyorum. Bugüne kadar farkındalık yaratacak sayısız sosyal sorumluluk projesine imza atan bir İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının Otizmli çocuklar yararına yaptığı bu etkinlikte yer almak benim için büyük mutluluk."

Kurulan stantlardan alışveriş yapan konuklarımız yeni yıl öncesi sevdikleri için hediyeler alırken aynı zamanda otizmli çocukları da sevindirecekler ve onların eğitimine katkıda bulunmuş olacaklar.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat