Kayıt

Lise Kayıt Kabul Süreci

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI

ÖZEL İZMİR ANADOLU LİSESİ

2023-2024 HAZIRLIK / 9. SINIF ÖN KAYIT Formuna buradan ulaşabilirsiniz.

GENEL BİLGİLER

• İTÜ GVO Özel İzmir Anadolu Lisesine MEB tarafından düzenlenen lise giriş sınavı sonucuna göre ön kayıt ve kesin kayıt sistemiyle kayıt yapılacaktır.

• Ön kayıt sürecini tamamlayan öğrenciler arasında puan üstünlüğüne göre sıralama yapılarak öğrenci alımı gerçekleşir.

• Okulumuz, hazırlık+4 yıl eğitim veren “Özel Anadolu Lisesi” statüsünde olup, 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlık ve 9. sınıflar için dışarıdan kabul edilecek öğrenci kontenjanımız 26 öğrencidir.

• Merkezi sınav sonuçlarına göre, okulumuzun belirlediği taban yüzdelik dilimi içerisinde yer alan öğrencilerin başvuruları aşağıda belirtilen kayıt takvimine göre alınır. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin velilerine telefon ve e-posta ile bilgilendirme yapılır.

• 1. kayıt döneminde boş kalan kontenjan durumuna göre 2. kayıt dönemine geçilir.

• 2. kayıt dönemi sonucunda boş kalan kontenjan bulunması durumunda puan üstünlüğüne göre serbest kayıt dönemine geçilir.

• Ön kayıt sonucunda okula kesin kaydını yaptırıp herhangi bir sebepten dolayı kaydını geri alan adayların ücret iadesi, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ücretlerin iadesiyle ilgili 56.maddesi hükümlerine göre yapılır.

• Kesin kayıt yaptırıp ayrılan öğrencilerin yerine, öğrencinin ayrılışı hangi kayıt dönemine denk gelmişse o kayıt dönemi içinde sıralama listesine göre yeni öğrenci kaydı yapılır.

• Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, mülakata alınır, portfolyo sunumları incelenir.

BURS BİLGİLERİ

• 2023- 2024 eğitim öğretim yılında Merkezi Sınav Puanına göre aşağıdaki oranlarda burs verilecektir.

* Kontenjan dahilinde, belirli sayıda öğrenciye burs verilir.

YÜZDELİK DİLİM ARALIĞI

BURS ORANLARI

% 0,01 - % 1,00

%100

%1,01 - %  2,00

%75

%2,01 - %  3,00

%50

%3,01 - %  4,00

%40

%4,01 - %  6,00

%30

%6,01 - %   8,00

%25

%8,01 - %   10,00

%20

• Burs olanaklarından yararlanmak isteyen aday öğrenciler, rehberlik birimi tarafından mülakat ile öğrenci tanıma görüşmesine alınırlar. Bu nedenle öğrencilerin ön kayıt işlemi sırasında okulda bulunmaları gerekmektedir.

• Sınava girmeyen ya da yurt dışından denklik belgesi ile gelen öğrencilerin prosedürü öğrenmek üzere kurumumuza müracaat etmeleri gerekmektedir.

HAZIRLIK YETERLİLİK

Liseye kabul edilen tüm öğrenciler hazırlık sınıfına kaydedilir. Hazırlık sınıfında öğrenim görmeden aynı okulun 9. sınıfına  doğrudan geçmek isteyen öğrencilerin velileri, yeterlilik sınavından en az 5 gün önce okul yönetimine yazılı olarak başvurur. Başvurusu alınan öğrenciler, birinci yabancı dil dersi olan İngilizce ve Türkçe dersinden  16-17 Ağustos 2023 tarihlerinde yeterlilik sınavına alınır. Bu sınavlar,  sorumluluk  sınavlarıyla ilgili usul ve esaslara göre yapılır. Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler, başarılı sayılarak 9. sınıfa devam ettirilir.

KAYIT TAKVİMİ

LGS TARİHİ

4 Haziran 2023

ÖN KAYIT DÖNEMİ

5 Haziran- 26 Haziran 2023

MEB SINAV SONUÇLARININ
AÇIKLANMASI (Merkezi sınav)

26 Haziran 2023

1. DÖNEM KAYITLARI

3 – 7 Temmuz 2023

2. DÖNEM KAYITLARI

10 – 14  Temmuz 2023

SERBEST KAYIT DÖNEMİ

15 Temmuz 2023 – (kontenjan dahilinde)

ÖN KAYIT  EVRAK LİSTESİ

• Onaylı Merkezi Sınav sonuç belgesi

• Öğrencinin kimlik fotokopisi

• 1 adet vesikalık öğrenci fotoğrafı

• Aday öğrenci bilgi formu

Başvurular İzmir/Gaziemir kampüsümüze şahsen yapılacaktır.

Adres: Menderes Caddesi Sevgi Mahallesi No:9  35410 Gaziemir/ İzmir

Telefon: 444 6 488