Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır

İçeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sunmak ve trafiği analiz etmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri ayrıca sosyal medya, reklamcılık ve analiz iş ortaklarımızla paylaşabiliriz. İş ortaklarımız, bu bilgileri kendilerine sağladığınız veya hizmetlerini kullanırken topladıkları diğer bilgilerle birleştirebilir.

Kampüs Yaşamı

Yemek Hizmetleri


 

İTÜ  Geliştirme Vakfı İzmir Okulları'nda yemek hizmeti eğitimin bir parçası olarak görülmekte, sağlıklı bir eğitim için sağlıklı bir beslenme programı öğrencilerimize sunulmaktadır. Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji , dört besin grubunun her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmesi ile sağlanır. Okulumuzda verilen sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı alanında uzman olan Batı Mutfak Hazır Mutfak Sanayi ve Tic. A.Ş birimleri tarafından okulumuz yemekhanesinde hazırlanıp sunulmaktadır. 

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları’nda yemeklerini hazırlayan Batı Mutfak Hazır Yemek San. ve Tic. AŞ’nin tüm mutfakları, geçerli olan yönetim sistemleri kapsamında düzenli olarak, habersiz denetime tabi tutulmaktadır. Hijyen kalite departmanı tarafından gerçekleştirilen bu denetimlerde, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 18001 İş Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve süreçleri irdelenmektedir. Yemek firması, sahip olduğu belgelerin gereği olan kalite ve hijyen uygulamalarının yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da denetlenmektedir.

Okulumuzun uluslararası akredite kuruluşlarca onaylı ISO 14001 Çevre ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikaları bulunmaktadır. Okul bünyesindeki İşyeri Hekimi, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ve Çevre Mühendisinin koordinasyonunda yürütülen kontrol ve denetimlerle de, okuldaki diğer tüm fiziki alanlarda olduğu gibi yemekhane ve mutfakları da kapsayan denetimler düzenli olarak yapılmakta ve raporlanmaktadır. Gıda alımı, saklanması, servisi, hijyen, kullanılan alet ve ekipman  kontrolü günlük olarak yapılmaktadır. Çalışanların genel sağlık kontrolleri ve takibi düzenli olarak yapılmaktadır.

Yemek üretiminde kullanılan tüm ürünlerin, yemek firması ile yapılan sözleşmeye uygun olarak belirlenmiş markalardan tedarik edilmiş olması önemlidir. Bu amaçla, okulun Satın Alma Bölümü tarafından, düzenli olarak, girdi ürünlerin sözleşmeye uygunluğu denetlenmektedir.

Aylık yemek menüsü, Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Komitesi tarafından öğrencilerin yaş özellikleri dikkate alınarak günlük kalori, karbonhidrat ve protein ihtiyaçlarına göre hazırlanır. Besin değerleri ve kalori hesaplamaları yapılarak okul yönetimine sunulur.

Anaokulu öğrencilerimiz güne, sağlıklı ve zinde bir başlangıç yapmalarını sağlayacak olan kahvaltı ile başlar. İlkokul öğrencilerimiz ilk teneffüs saatinde aperatif kahvaltılarını yapar. 

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat